Rina Romania

Selectați țara

​Cursuri inspectori si specialisti SSM

Accidentele de munca sunt imprevizibile si au un impact covarsitor asupra companiei si vietii angajatilor. Pentru companie raspunderea este de natura penala, iar accidentul se poate solda chiar cu pierderea de vieti omenesti. Pentru a evita toate acestea, companiile au nevoie de persoane calificate in domeniu iar calificarea se poate obtine urmand unul din cursurile pentru care Rina Simtex – Organismul de certificare a obtinut din partea Autoritatii Nationale pentru Calificari (ANC), autorizatiile necesare:

Curs Inspector Securitate si Sanatate in Munca - Acreditat ANC (40 de ore), Cod COR 325723 –
Cursul se adreseaza persoanelor care detin raspunderi specifice in domeniul securitatii si sanatatii si care, conform noilor prevederi legale, trebuie sa urmeze un program de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 40 de ore. Cursul este deschis absolventilor de studii superioare si medii. Participantii vor dobandi competente in realizarea activitatilor de prevenire si protectie a muncii, vor avea capacitatea sa informeze si sa instruiasca personalul angajat, vor cunoaste care este rolul lor in cercetarea evenimentelor care produc incapacitatea temporara de munca si vor avea competenta sa verifice respectarea prevederilor legale in domeniul SSM.

Curs Specialist Securitate si Sanatate in Munca - Acreditat ANC (80 de ore), Cod COR 226302 -
Cursul de Specialist Securitate si Sanatate in Munca se adresează persoanelor ce doresc să profeseze în domeniul protecţiei muncii. Cursul de Specialist SSM urmăreşte însuşirea de către cursanţi a cunoştinţelor pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă. În cadrul cursului Specialist SSM au loc discuţii pe baza suportului de curs şi a legislaţiei de securitate şi sănătate în muncă / protecţia muncii. Cursul de Specialist SSM se adreseaza persoanelor cu studii superioare in domeniile: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice.

Certificatele obtinute au valabilitate permanenta si sunt recunoscute atat la nivel national cat si la nivelul Uniunii Europene.