Rina Romania

Selectați țara

COMUNICAT DE PRESĂ - 14/05/2015

​​RINA cumpara 100% din QIC, companie de referinta pentru inspectii in domeniul Oil & Gas din Statele Unite

RINA - grup multinational activ în domeniul certificării, inspecțiilor, de clasificarea si de consultanta in inginerie - a achizitionat în aceste zile, prin intermediul filialei sale RINA USA Inc, 100% din QIC Inc., lider in America in ceea ce priveste domeniul inspecțiilor, testarii și certificării adresate sectorul Oil & Gas.

QIC Inc, cu sediul in Houston (și birouri în Scoția, Malaezia și Singapore), își va păstra brandul și va activa ca o filială a Grupului, consolidandu-si prezența în Statele Unite ale Americii. Datorita unei puternice rețele internaționale a RINA, compania americana isi va oferi de acum serviciile pe o scară globală și le va putea integra cu cele caracteristice unui mari societati de certificare și clasificarea.

QIC Inc., care are peste 60 de angajati, a avut o cifra de afaceri de aproximativ 12 de milioane de dolari în 2014.

Ugo Salerno, CEO si presedinte al RINA, a declarat: ""Achizitia a QIC se potrivește perfect cu strategia de dezvoltare a Grupului, care prevede intrarea in realității care ne pot extinde competențele sau care să consolideze prezența geografică a RINA. Cu QIC vom crea o platformă puternică pe care să se bazeze dezvoltarea noastră viitoare în Statele Unite ale Americi”. ""Douglas Fletcher, fondatorul QIC Inc, a spus: "Suntem foarte fericiți pentru succesul acestei acțiuni, care va asigura noi oportunități pentru toți. Nu puteam găsi un partener mai bun decât RINA care sa ghideze QIC spre un viitor cu mai mult satisfacții."

"QIC este o companie formata din profesionisti de top, a căror valoare este confirmată de faptul că societatea numără printre proprii clienti nume de excelență. Sinergiile care vor fi create vor fi si mai multe acum că vom lucra împreună. Pe de o parte, RINA isi va consolida prezența în SUA și pe de alta parte, QIC isi va extinde oferta catre clienții existenți și va putea explora noi zone geografice printr-o rețea internațională puternică."- a spus Michele Francioni, CEO al Rina Services.

QIC Inc, infiintata in anul 1990 in Houston, Texas, capitala mondiala a industriei petroliere, are printre clientii sai cei mai mari jucători din sectorul energetic care furnizează servicii de inspecție, management de proiect și control al calității în special pentru utilizatorii și producătorii de echipamente pentru procesele de exploatare în domeniul Oil & Gas offshore.​