Rina Romania

Selectați țara

COMUNICAT DE PRESĂ - 14/05/2015

​RINA S.p.A.: actionarii au aprobat situațiile financiare consolidate pentru 2014
Astăzi, Consiliul Administrativ al RINA SpA a aprobat situațiile financiare consolidate, pentru anul 2014, a confirmat tendința de creștere din ultimii ani, cu venituri de 333 milioane de euro (+ 13% față de 2013) și un EBITDA ajustat, care a fost de 37,7 milioane de euro (+ 1,3%).

Sectorul energetic, în 2014, s-a remarcat în mod semnificativ, înregistrând o creștere de 23% datorită consolidarr noii achizitionari CSM (Centrul de Dezvoltare Material) și dezvoltarii internațională realizate, în special, în unele țări, cum ar fi Indonezia și Brazilia.

Si domeniul Shipping a înregistrat un + 5%, datorită capacității sale de a profita de oportunitățile de pe această piață. RINA Services, companie a Grupului care desfasoara activitățile de clasificare a navelor și certificarea, a încheiat 2014 cu o flota in clasa RINA de 5.166 unități (pentru un total de 34 de milioane de GT) și care a prezentat un orderbook de 680 nave (pentru un total de 4,6 milioane de GT). Confirmat, de asemenea si primatul în clasificarea feriboturile de pasageri și de marfă și la conducerea în domeniul navelor de croazieră, atât în ceea ce privește flota clasificata cat si orderbook-ul pe constructii noi.

Domeniul de Business Assurance (+ 3,5%) și al Transporturilor și Infrastructurii (+ 20%) au crescut fata de rezultatele bune din anul precedent, în ciuda mediului economic dificil, care, în parte din cauza costului redus la petrol, a văzut blocarea mai multor proiecte de infrastructură.

Tot în această direcție, sectorul agro-alimentar (care a înregistrat un + 13%) a văzut Agroqualità, societate di Grupul RINA și din Sistemul cameral italian, lucrand în diferite domenii, confirmându-se prima instituție din sudul Italiei si a doua la nivel național în domeniul certificarii reglementate (DPO, IGP și DOP).

În 2014 activitățile RINA dedicate cercetării și dezvoltării a ajuns la 246 de mii de ore, în timp ce activitatea dedicata formarii a depășit 94 de mii de ore.

În ceea ce privește ingineria, activități care sunt realizate în principal de către D'Appolonia (societate 100% din Grupul Rina), 2014 a cunoscut o creștere substanțială de 7%, rezultat al consolidării activitatilor și dezvoltarii în străinătate, cu o cifra de afaceri care a ajuns la 102 de milioane de euro. D'Appolonia a continuat să urmărească obiectivul de diversificare a activităților sale atât în zone geografice deja acoperite cat si in cele noi, cum ar fi Mozambic, India, Uruguay, Statele Unite, datorită extinderii semnificative a portofoliului de servicii și structurii sale comerciale.

Continuă deci strategia de creștere RINA prin achiziții externe care, după achiziționarea Centrului de Dezvoltare Materiale, realitatea de excelență europeana în cercetare pe materiale si tehnologii de aplicare, în 2014 a construit un laborator agroindustrial în Tunis (Laboratorul 21) , o companie de certificare in Brazilia (Bracert) și una care efectuează audituri in domeniul maritim în Canada (Hayes Stuart).

Acesta confirmă, astfel, vocația internațională a Grupului care, datorită intrării în capitalul RINA SpA a Intesa Sanpaolo și a Vei Capital anul trecut, cu un angajament inițial de 25 de milioane de euro în total, care va putea crește până la 100 de milioane în următorii ani, pune în practică un plan de achizitii strategice in întreaga lume.

Contextual, 2014 a văzut noi intrări în cadrul personalului Grupului RINA, astfel încât se ridică la 2750 numărul de resurse totale aflate în peste 163 de birouri in 60 de tari din intreaga lume.

"2014 a fost un an important pentru Rina, nu numai datorita faptului ca am profitat de oportunități de afaceri in întreaga lume, cum ar fi cele care ne-au văzut jucători în Egipt și Turkmenistan, dar am stiut sa valorificam semnele de redresare din diverse domenii, cum ar fi Shipping, în special cel de croazieră " - a spus Ugo Salerno, Presedinte si CEO al Grupului.

"Compania noastră priveste spre viitor cu optimism, deoarece puternica sa competența, spiritul de inovație și atenția la cercetare constituie elementele de bază ale succesului, astfel încât calea de dezvoltare cu care RINA se confruntă în mod constant, alimentata de buna activitate pe care resursele sale o desfasoara si capacitatea sa de a se reînnoi în mod constant, rupe granițele geografice și o face sa infrunte cu curaj noile provocări ale pieței ", - a spus Salerno.​