Rina Romania

Selectați țara

Skip Navigation LinksPagina principala >> SERVICIILE NOASTRE >> Certificare >> Agroalimentar >> Produse Agroalimentare >> Standarde voluntare

Certificare Voluntară a Produsului


​Certificarea voluntară a produsului, care se bazează pe regulamente voluntare şi de marcă colectivă, constituie un instrument de calificare, pentru valorificarea particularităţilor producţiilor agroalimentare şi pentru a comunica acest lucru pieţei.
Europa este caracterizată de un patrimoniu enogastronomic foarte bogat, cunoscut şi apreciat la nivel mondial. Această prezenţă de produse tipice este legată de particularitatea teritoriului şi istoriei sale, care au permis crearea şi menţinerea în timp a tradiţiilor culturale şi gastronomice diversificate.​


​PRINCIPALELE BENEFICII ALE SERVICIULUI

Prin certificarea voluntară  a produsului se pot valorifica aspectele particulare ale unui produs, cum ar fi caracteristicile chimico-fizice, ale procesului productiv şi al materiilor prime folosite pentru realizarea acestora.



​FAZELE SERVICIULUI

Certificarea voluntară a produsului se bazează pe referinţe normative (regulamente tehnice), elaborate cu acordul părţilor interesate şi aprobate de RINA Simtex OC, şi pe baza procedurilor de evaluare a caracteristicilor obiectului, a certificării şi a aşteptărilor pieţei. Procedura de eliberare se bazează pe o verificare a documentelor, o inspecţie la fabrica unde se produce, şi teste chimico-fizice şi/sau organoleptice ale produsului finit şi/sau asupra materiilor prime folosite.


​FAQ

Care sunt cerinţele care trebuie să fie îndeplinite pentru a fi certificate?
Cerinţele trebuie să fie definite, să poate fi controlate şi verificate; sunt diferite faţă de cele stabilite de lege; sunt valorificate efectiv  în ochii consumatorului; durează în timp.

Care pot să fie caracteristicile care fac obiectul certificării ?
Caracteristicile produsului (procent maxim de grăsime, lipsă OMG, profil chimico-fizic sau senzorial); caracteristici de proces (tipul de alimentaţie pentru animale şi trasabilitatea loturilor); caracteristicile serviciului (predarea către client într-un anumit număr de ore de la cules).

Nume
Prenume *
e-mail *
Firma *
Țara
Orașul
Telefon

Solicitare informații

Vă mulțumim pentru ca ne-ați contactat