Rina Romania

Selectați țara

Skip Navigation LinksPagina principala >> SERVICIILE NOASTRE >> Certificare >> Răspunderea Organizatiei >> Verificare Sustenabilitate

Verificare Raport de Sustenabilitate


​​Raportul de Sustenabilitate este un instrument voluntar de comunicare, de guvernare şi de discuţie cu  stakeholder-ii de referinţă: organizaţiile completează informaţiile din bilanţul societăţii, alăturând rezultatelor economice impactul social şi făcând vizibilă capacitata de identificare, comunicare şi valorificare a punctelor forte pe care se bazează sustenabilitatea şi răspunderea socială a companiei.

Datele introduse in Raport trebuie să provină de la surse sigure şi verificabile: motiv pentru care rezultă mult mai eficient dacă este verificat de catre un Organism de terţă parte şi independent, care să ateste rezultatul final, dar şi prin intermediul procesului care conduce la redactarea sa.


​PRINCIPALELE BENEFICII

Beneficii de comunicare

  • consolidarea mărcii şi poziţionarea pe piaţă
  • îmbunătăţirea relaţiei cu  stakeholder-ii
  • reducerea conflictelor interne şi externe.

Beneficii de participare şi de verificare instituţională

  • o mai mare implicare a diferitelor funcţii interne, crescând motivarea şi îmbunătăţind climatul societăţii
  • măsurarea coerenţei dintre misiunea societăţii şi rezultatele obţinute.

Beneficii de management-strategie

  • optimizarea performanţei şi creare de valoare
  • includerea obiectivelor legate de sustenabilitate, împreună cu cele tradiţionale de natură economico-financiară
  • monitorizarea prestaţiilor economice, de mediu şi sociale
  • suport în analiza problematicilor şi a zonelor de îmbunătăţire a deciziilor strategice.

​DE CE SA ALEGEM RINA?

Oferim organizaţiilor care activează în sectoare diferite ale pieţei, serviciul de verificare independentă a Raportului de Sustenabilitate. Intervenţia din partea unei entităţi de terţă parte, cum ar fi cazul RINA Simtex OC evită riscul realizarii unui document „de parte" şi contribuie la garantarea integralităţii şi veridicităţii conţinuturilor sale.


​FAZELE SERVICIULUI

Verificăm Rapoartele de Sustenabilitate, Rapoartele Sociale şi Rapoartele Sociale si de Mediu întocmite conform Liniilor Directoare GRI (Global Reporting Initiative) şi alte normative relevante naţionale şi internaţionale.

La sfârşitul verificării, va fi emis un atestat cu informaţiile referitoare la coerenţa şi credibilitatea conţinuturilor faţă de obligaţiile declarate şi standardele folosite drept referinţă.


Nume
Prenume *
e-mail *
Firma *
Țara
Orașul
Telefon

Solicitare informații

Vă mulțumim pentru ca ne-ați contactat