Rina Romania

Selectați țara

Skip Navigation LinksPagina principala >> SERVICIILE NOASTRE >> Certificare >> Sisteme de management >> Altele >> Eficienta Energetica ISO 50001

CERTIFICARE ISO 50001


​​Circa 80% din energia consumată în Uniunea Europeană derivă din combustibili fosili: petrol, gaze naturale şi cărbune. Consecinţele acestui sistem asupra mediului, împreună cu chestiuni de siguranţă şi implicaţii economice, fac să fie esenţială folosirea mai raţională şi o mai bună gestionare a energiei, pentru a ajunge la o adevărate dezvoltare durabilă.

Standardul  ISO 50001 „Sisteme de management pentru energie – Cerinţe cu ghid de aplicare" reprezintă un ansamblu „energetic" cu alte două standarde afirmate, ISO 9001 pentru sistemele de management pentru calitate şi ISO 14001 cu privire la sistemul de management al mediului.


​PRINCIPALELE BENEFICII

Documentul specifică cerinţele pentru un sistem de management al energiei şi permite unei organizaţii să aibă o abordare sistematică pentru o îmbunătăţire continuă a propriilor prestaţii energetice, pentru o mai mare eficienţă şi sustenabilitate a energiei, independent de tipul acesteia.

Standardul în sine nu defineşte criterii specifice pentru prestaţiile referitoare la energie. ISO 50001 va ajuta societăţile să organizeze sisteme şi procese îndreptate către îmbunătăţirea eficienţei energetice: un management care aduce beneficii economice şi reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră.

ISO 50001 poate să fie adoptat independent sau poate să fie integrat cu alte sisteme de management.


​DE CE SA ALEGEM RINA?

Pentru acest serviciu RINA RINA Simtex OC a obţinut acreditarea, atât pentru sectorul civil cât şi pentru cel industrial, fără limitări geografice, şi astfel poate să furnizeze serviciul de certificare pentru orice tip de organizaţie, indiferent de locul în care se află aceasta.


​FAZELE SERVICIULUI ŞI ECHIPA

Serviciul de certificare se dezvoltă prin:

  • analiza documentelor, care se poate desfăşura la sediul organizaţiei sau la sediul RINA Simtex OC
  • verificarea corespondenţei analizei energetice, caracterului complet a surselor de energie şi a instalaţiilor sau zonelor care consumă energie, a corectitudinii definirii graniţelor şi definirii scopului certificării
  • verificarea proceselor, la organizaţie, şi a corectei implementări a sistemului de management al energiei.

Pentru orice activitate de certificare sunt identificate şi sunt numite echipe de verificare specifice, competente pentru schemă şi sector.


FAQ

Cine ar trebui să folosească ISO 50001?
În principal organizaţiile care consumă cantităţi semnificative de energie.

Care sunt principalele avantaje ale certificării unui sistem de management conform standardului ISO 50001?

  • Îmbunătăţirea propriilor prestaţii energetice în mod sistematic
  • Existenţa unui sistem de control structurat şi actualizare a sistemului de prescrieri obligatorii şi/sau voluntar subscrise în domeniul managementului energiei
  • Existenţa posibilităţii de a îmbunătăţii specificul şi deci de a avea condiţii mai avantajoase pentru contractul de aprovizionare energetică.
  • Garantarea, atât în interiorul organizaţiei cât şi în exteriorul acesteia, implicării etice de a face economie energetică pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice.
Nume
Prenume *
e-mail *
Firma *
Țara
Orașul
Telefon

Solicitare informații

Vă mulțumim pentru ca ne-ați contactat