Rina Romania

Selectați țara


​Standardul ISO 3834 – Cerinţe de calitate pentru sudarea prin topirea materialelor metalice, stabileşte corecta gestionare a procesului de fabricare prin sudare. Acesta garantează controlarea proceselor şi respectarea cerinţelor de calitate a produselor, atât în atelier cât şi pe şantier, pentru  orice tip de construcţie sudată.​


​APROFUNDARE TEHNICĂ

Standardul ISO 3834 este util în situaţii contractuale specifice, cum ar fi integrarea cu ISO 9001 în domeniul specific de management al „procesului special" de sudură, şi constituie o „presupunere de conformitate" în cadrul directivelor europene PED (Directiva aparate sub presiune 97/23/CE), CPD (Directiva produselor pentru construtii 89/106/CE), Recipiente simple (Directiva 2009/105/CE).


​DE CE SA ALEGEM RINA?

RINA Simtex OC se propune ca Organism acreditat pentru eliberarea certificărilor conform standardului ISO 3834, atât pentru produs (acreditare conform standardului 45011) cât şi pentru sistemul de management al calităţii (acreditare conform standardului ISO 17021). Garantăm un suport continuu operatorilor datorită echipei noastre, care are o vastă experienţă ca urmare a verificărilor efectuate produselor de constructii şi eliberării documentelor de conformitate.


​FAZELE SERVICIULUI

Procedura de certificare include următoarele faze:

  • completarea chestionarului informativ cu datele organizaţiei
  • prezentarea ofertei de către biroul competent RINA Simtex OC
  • audit efectuat de echipă competentă în sectorul de activitate specific organizaţiei
  • ca urmare a unui rezultat pozitiv al auditului, evaluarea procesului de formare din partea personalului independent şi competent pentru decizia de certificare
  • emiterea certificatului.

​FAQ

Coordonatorul cu sudarea care doreşte să se certifice în baza standardului ISO 3834 trebuie să fie un profesionist certificat conform schemei EWF?
Nu este obligatoriu o certificare conform schemei EWF: standardul ISO 3834 solicită pentru coordonator existenţe competenţelor prevăzute de standardul ISO 14731. Certificarea în baza schemei EWF atestă îndeplinirea acestora.

Care sunt părţile care pot să fie certificate de standardul ISO 3834?
 Părţile de certificat sunt 2 (cerinţe de calitate extinse), 3 (cerinţe de calitate normale) şi 4 (cerinţe de calitate elementare).

În ce mod organizaţia poate decide care dintre aceste părţi se poate certifica?
Prin consultarea părţii 1 din  ISO 3834 (Criterii pentru alegerea nivelului adecvat ale cerinţelor de calitate).

Nume
Prenume *
e-mail *
Firma *
Țara
Orașul
Telefon

Solicitare informații

Vă mulțumim pentru ca ne-ați contactat