Rina Romania

Selectați țara

Skip Navigation LinksPagina principala >> SERVICIILE NOASTRE >> Clasificare >> Certificare Materiale si Echipamente >> Approval of manufacturer

Aprobarea producătorului


Aprobarea producătorilor de materiale este un instrument pentru a certifica fiabilitatea unui producător în ceea ce priveşte producţia de materiale, în conformitate cu cerinţele de clasificare. Se efectuează în conformitate cu „Regulamentul pentru aprobarea producătorilor de materiale" al RINA. Aprobarea producătorilor este un pas preliminar pentru certificarea produsului.​


​DETALIILE SERVICIULUI

Aprobarea producătorilor de materiale se aplică, dar nu se limitează la producătorii de piese turnate, forjate şi laminate în oţel, aliaje de aluminiu şi cupru, conform cerinţelor de clasificare sau conform cerinţelor clientului.
Lista certificatelor de tip aprobată pentru echipamente şi echipamente navale se găseşte la link-ul: Aprobare de tip RINA (RINA Type Approval).


FAZELE SERVICIULUI

Procedura prevede următoarele etape:

  • cerere de la producător
  • examinarea  preliminară a documentaţiei de organizare şi a descrierii proceselor de producţie şi de încercare
  • efectuarea încercărilor asupra materialelor conform unui plan convenit în prealabil şi în prezenţa unui inspector de la RINA ROMANIA
  • analizarea rapoartelor
  • eliberarea certificatului de încercare RINA.

FAQ

Este obligatorie aprobarea producătorilor pentru materialele care trebuie să fie montate la bordul ambarcaţiunilor clasificate?
Da, pentru toate materialele care alcătuiesc cele mai importante părţi ale navei, dacă acestea sunt montate pe o navă clasificată RINA, este necesar ca producătorul să fie aprobat de RINA ROMANIA.

Certificarea de aprobare a producătorilor are un termen limită?
Da, în general, certificatul de aprobare a producătorilor are o valabilitate de cinci ani, după care trebuie reînnoit.

Care este procesul de reînnoire a certificatului de aprobare a producătorilor?
Certificatul de aprobare a producătorilor este reînnoit după ce au fost efectuate cu succes verificările documentaţiei tehnice şi o nouă inspecţie de evaluare la producător. În cazul unor schimbări semnificative în procesul de producţie sau în cazul unor modificări semnificative ale standardelor de referinţă ar putea fi necesar să participe la alte activităţi de încercare ulterioare.


Nume
Prenume *
e-mail *
Firma *
Țara
Orașul
Telefon

Solicitare informații

Vă mulțumim pentru ca ne-ați contactat