Rina Romania

Selectați țara

Skip Navigation LinksPagina principala >> SERVICIILE NOASTRE >> Clasificare >> Certificare Materiale si Echipamente >> Componente si materiale

Componente si materiale


Certificarea este obligatorie pentru toate produselor referitoare la servicii esenţiale care trebuie să fie instalate la bordul navelor clasificate RINA şi este efectuată conform cu Regulamentul de recepţie, certificarea şi acceptarea echipamentelor şi materialele maritime. Pentru procesul de certificare se poate adopta schema de inspecţie individuală (tradiţională) şi schema de inspecţie alternativă.​


DETALII ALE SERVICIULUI

Procesul de certificare cu schema de inspecţie individuală cere ca faza de acceptare finală a produsului să fie desfăşurată de inspectori ai RINA ROMANIA la instalaţiile producătorului.
Fabricanţii care dispun de un sistem de calitate certificat conform normei ISO 9001 sau echivalent şi/sau au o experienţă în materie, pot să solicite o schemă de inspecţie alternativă a RINA ROMANIA: o metodă de certificare eficientă, practică şi convenabilă care permite efectuarea testelor conform programului fabricantului fără să existe supervizare externă din partea inspectorului de clasă.


​DE CE SA ALEGEM RINA?

RINA ROMANIA a dezvoltat o reţea strategică completă, la nivel internaţional, de birouri de Survey Station cu echipe speciale pentru activităţile de certificare a produsului şi materialelor.


​FAZELE SERVICIULUI ŞI ECHIPE

În marea majoritate a cazurilor schema de inspecţie individuală include atât o examinare a proiectării (evaluarea desenelor) cât şi efectuarea de teste asupra produsului. Procedură constă în următoarele etape principale:

Pentru schema de inspecţie individuală (tradiţională):

  • cererea fabricantului
  • aprobarea preliminară a desenelor, atunci când este prevăzut de regulamente
  • executarea de încercări de acceptare în fabrică sub supravegherea inspectorului RINA ROMANIA
  • eliberarea certificatului de încercare RINA.

Pentru schema de inspecţie alternativă:

  • cererea fabricantului
  • aprobarea preliminară a desenelor, atunci când este prevăzut de regulamente
  • executarea de încercări de acceptare în fabrică conforma planului de inspecţie stabilit de comun acord în prealabil
  • examinarea rapoartelor de încercare ale fabricantului
  • eliberarea certificatului de încercare RINA.

​FAQ

Certificarea produsului şi a materialelor este obligatorie pentru produselor care trebuie să fie instalate pe îmbarcaţiuni clasificate RINA?
Serviciul nostru de certificare este solicitat pentru toate produsele referitoare la serviciile esenţiale ale navei, dacă trebuie să fie instalate pe o îmbarcaţiune clasificată RINA.

Care produse trebuie să fie considerate referitoare la serviciile esenţiale ale navei?
Este vorba de produse care desfăşoară servicii esenţiale ale navei, adică sunt parte a unuia dintre sistemele navei, necesare pentru navigare, pentru guvernarea şi manevrarea sau desfăşurarea activităţilor conexe exercitării sale şi a siguranţei vieţii umane, în limitele celor acoperite de regulamentele de clasă. Exemple ale acestor produse sunt: profile şi foi ale chilei, scripeţi şi palane, timonă, arbore motor, reductoare, arbore port-elice, recipiente sub presiune, supape.

RINA ROMANIA solicită certificarea testelor pentru produsele omologate?
In general sunt solicitate controale ulterioare ale producţiei pentru evaluarea conformităţii producţiei la tipurile aprobate prin verificare produsului sau a calităţii producţiei (produse de serie), supravegherea fiecărui test sau schema e inspecţie alternativă.

Nume
Prenume *
e-mail *
Firma *
Țara
Orașul
Telefon

Solicitare informații

Vă mulțumim pentru ca ne-ați contactat