Rina Romania

Selectați țara

Skip Navigation LinksPagina principala >> SERVICIILE NOASTRE >> Clasificare >> Clasificare & Statutory Services >> Nave aflate in constructie

Nave aflate in constructie


Noile nave concepute să opereze în comerţul internaţional trebuie să dispună de un certificat de clasă valabil, eliberat după verificarea conformităţii acestora cu standardele şi reglementările de clasă aplicabile.
RINA Romania dezvoltă şi actualizează în mod constant reglementările şi standardele în vederea asigurării clasificării unei game largi de nave şi soluţii de proiectare inovatoare.​

Procesul de clasificare pentru construcţiile noi constă în principal din:

  • evaluarea proiectării, menită să verifice dacă proiectarea navei este conformă cu Normele RINA aplicabile pentru clasificarea navelor
  • supravegherea construcţiei, menită să evalueze dacă nava este construită în conformitate cu proiectul aprobat de RINA Romania şi cu cerinţele privind construcţia prevăzute de Normele RINA relevante.

​PRINCIPALELE BENEFICII

  • normele RINA prevăd atribuirea notărilor suplimentare de clasă pentru ambarcaţiuni conforme cu standardele specifice în virtutea caracteristicilor speciale, oferind astfel o valoare adăugată în beneficiul celor interesaţi
  • o abordare bazată pe obiective, susţinută de calcule directe prin instrumentele corespunzătoare de înaltă tehnologie ale RINA Romania, poate facilita conceperea de nave eficiente şi sigure, care să asigure un nivel de siguranţă echivalent cu cerinţele de reglementare, pentru satisfacerea aşteptărilor proprietarului navei într-o manieră convenabilă din punct de vedere economic.

​DE CE SA ALEGEM RINA?

Pentru a putea răspunde rapid şi în mod sigur la toate nevoile clienţilor, RINA Romania operează printr-o reţea mondială de birouri şi centre de inginerie care se folosesc de echipe locale de înaltă calificare, care îşi asumă propriile decizii în mod independent, în conformitate cu procedurile standard controlate de la sediul central. Reglementările noastre prevăd, de asemenea, norme specifice pentru o gamă largă de nave speciale, cum ar fi navele de război, navele de sprijin off-shore, unităţile plutitoare de producţie, stocare şi exploatare (FPSO - Floating Production and Storage Units), unităţile plutitoare de stocare şi regazificare (FSRU - Floating Storage and Regasification Units), navele de navigaţie interioară.


FAZELE SERVICIULUI ŞI ECHIPA

În continuare sunt prezentate fazele şi principalii actori prin care RINA Romania efectuează procesul de clasificare a construcţiilor noi:

  • echipele tehnice specializate în cadrul centrelor de inginerie aprobă toate schiţele de nave prezentate de proiectantul şantierului
  • inspectorii biroului local RINA supraveghează pe şantier realizarea noii unităţi, prin inspecţii programate şi neprogramate, pe parcursul tuturor fazelor de construcţie a navei şi participă la încercările pe mare înainte ca unitatea să fie dată în exploatare.
  • oficiul competent eliberează certificatul de clasă al navei.

​FAQ

Pot prezenta spre aprobare schiţe de nave în format digital?
Da, schiţele pot fi prezentate în format digital. Odată aprobate, schiţele vor fi restituite, cu eventuale observaţii, în acelaşi format digital.

Cum pot să urmăresc procesul de aprobare a planului unei noi construcţii?
Întregul proces de aprobare a planului poate fi gestionat on-line prin intermediul unui instrument software dedicat, Leonardo Draw, care permite Clientului să monitorizeze, în orice moment, starea de aprobare a schiţelor şi observaţiile pentru fiecare plan prezentat.

Re-aprobările schiţelor sunt incluse în tarifele de clasificare a noilor construcţii?
În baza acordului dintre şantier şi RINA Romania​, în tarifele contractuale pentru noile construcţii pot fi incluse una sau mai multe re-aprobări.

Nume
Prenume *
e-mail *
Firma *
Țara
Orașul
Telefon

Solicitare informații

Vă mulțumim pentru ca ne-ați contactat

Ar putea să vă intereseze și