Rina Romania

Selectați țara

Skip Navigation LinksPagina principala >> SERVICIILE NOASTRE >> Clasificare >> Yacht >> Top Additional Class Notation

Top Additional Class Notation


Adnotările suplimentare de clasă sunt standarde avangardiste dezvoltate în colaborare cu sectorul transporturilor maritime şi pot fi atribuite îmbarcaţiunilor cu caracteristici avansate în domeniul siguranţei, mediului şi calităţii navigaţiei. În special, pentru yacht-urile folosite în activităţi comerciale sau pentru uz privat, RINA Romania a dezvoltat standarde care cresc valoarea ambarcaţiunii şi demonstrează implicare pentru excelenţă.​


​DETALIEREA SERVICIILOR

Class comfort
Este atribuită navelor care ating un nivel ridicat de confort în ceea ce priveşte zgomotul şi vibraţiile, atât pentru echipaj cât şi pentru pasageri.

Green plus
Se bazează pe evaluarea unui indice de prestaţii de mediu care acoperă din toate punctele de vedere, impactul exercitat de  yacht asupra mediului, inclusiv emisiile de CO2.

Rig
Studiată pentru a satisface cerinţele  MCA LY3 pentru certificarea arborilor şi parâmelor. Certifică buna proiectare şi construirea acestor părţi critice prin analize de calcul şi activităţi de încercare la fabricantul arborilor.

Hybrid propulsion
Se prefigurează instalarea regulamentară şi controlul propulsiei termice şi electrice combinate, un sistem care poate să îmbunătăţească prestaţiile ambarcaţiunii, atât energetice cât şi de mediu.


DE CE SA ALEGEM RINA?

RINA Romania​ a dezvoltat aceste adnotări suplimentare de clasă nu doar cu intenţia de a certifica prestaţiile avansate ale yacht-urilor, da şi pentru a oferi suport şantierelor navale şi proiectanţilor în activitatea acestora.
Experţii noştri pot să furnizeze sfaturi referitoarea la modalitate de reducere a vibraţiilor la bord, cu privire la îmbunătăţirile pentru arbori şi parâme şi optimizarea multor altor aspecte tehnice ale proiectului prin analiza computerizată avansată.


​FAZELE SERVICIULUI

Adnotările suplimentare de clasă sunt gestionate concomitent cu procesul de clasificare şi astfel sunt alocate după ce în prealabil a fost aprobat planul şi după ce în prealabil s-au efectuat verificări la bord, cu respectivele inspecţii şi probe.


​FAQ

Există un punctaj legat de obţinerea unei adnotări de clasă?
Unele adnotări de clasă, cum ar fi Green Plus şi Comfort, sunt „bazate pe obiective". Acest lucru înseamnă  că este alocat un punctaj prestaţiilor yacht-ului. În mod normal acest punctaj este transmis doar clientului. Pentru alte adnotări de adoptă o abordare prescriptivă, fără să se aloce vreun punctaj.

Adnotările suplimentare de clasă au o dată de expirare?
Depinde de adnotare: de exemplu pentru clasa  Comfort este valabilă pe toată durata de existenţă a navei, în timp de adnotarea RIG este supusă unu audit anual şi de reînnoire, cu vizite periodice de clasă.

De ce un armator/un şantier ar trebui să se hotărască să obţină o adnotare suplimentară de clasă?
Datorită acestor recunoaşteri armatorul/şantierul nu doar primeşte o evaluare de terţă parte a caracteristicilor avansate pentru yacht-ul său, ci adaugă şi un prestigiu şi o valoare de revânzare a produsului, care poate să fie promovat în mod mai eficient prin media.

Nume
Prenume *
e-mail *
Firma *
Țara
Orașul
Telefon

Solicitare informații

Vă mulțumim pentru ca ne-ați contactat